BMZN

GENIETEN VAN WEER EEN NIEUWE ZOMER

‘Bella Ciao’… Is het thema van hét feestje  van Beverst aan het begin van de zomer 2019.

Voor de derde keer organiseert Scouting Bavo BEVERST MIDZOMERNACHT.    Op zaterdag 22 juni doen we weer ons stinkende best om de omgeving van de Biberist, achter de sporthal van Beverst, in te richten zoals het mooiste plekje in het Italiaanse Toscane.
En ja, u zal er al het heerlijke van Italië vinden voor de innerlijke mens maar  ook  ogen en oren gaan in extase zijn met Italiaanse live-muziek van Luigi Catalano and friend.     Later op de avond zal zomaar eventjes DJ Buscemi ons publiek doen kronkelen van plezier op onze dansvloer.

 

‘MAG HET IETS MEER ZIJN?’  is zowat uitgegroeid tot de slogan van onze werkgroep inkleding en inrichting.
De dames en heren die zich bekommeren over de sfeer op ons zomerfeest hebben op geen inspanning  gekeken.   Onze bezoekers worden ontvangen in een prachtige sailcloth tent.  Lekker fris op een zonnige zomerdag en droog en warm als het weer minder ‘Italiaans’ zou zijn.  Honderden kaarsen , lampjes, spots , bloemstukken  en andere sfeermakers gaan er voor zorgen dat u de babysit op 22 juni best vraagt om overuren te kloppen.  De kans is immers groot dat u gaat blijven plakken op het gezellige Beverst Midzomernacht.  U bent verwittigd!

Naast goeie muziek in de hoofdtent voorzien we ook een kinderdansvloer, een Silent Disco onder onze romantische Midzomernachtboom en wie wacht tot de duisternis ingevallen is zal genieten van een ‘warme’ verrassingsact later op de avond.   De inkom is gratis, elke leeftijd komt aan z’n trekken en wij garanderen u dat u zich niet zal vervelen op Midzomernacht.

 

BEVERST MIDZOMERNACHT is een feestje aan het begin van de zomervakantie waarop er volop van de schone kanten van het leven wordt genoten.  Voor lekker eten en drinken moet er dan natuurlijk een hoofdrol voorzien worden.  We kozen ervoor u dit jaar het beste uit de Italiaanse keukens en bars te serveren.

Vanaf 16u30 voorzien we onder andere heerlijk smeuïge Italian Burgers, verse antipasti, pasta’s en nog veel meer. Omdat we voor ‘high quality’ gaan, slepen we er zowaar ook een echte pizza-oven bij.  ‘Delizioso’ is nu eenmaal een voorwaarde voor onze drink & food-werkgroep.

Ook onze zomerse dranken zijn een selectie van alleen maar het beste uit Italië.  In onze wijnbar hebben we van elk kleurtje een wijntje van diverse kalibers, is er natuurlijk ook Aperol en Martini Bellini te vinden en met onze Prosecco zullen de bubbelliefhebbers meer dan in de wolken zijn.   Geen Italiaanse feestje uiteraard zonder verse gelati van de
Cremedaus en een gloedhete dampende espresso aan onze Baristo-bar.

 

 

16u30 KINDERFEEST Als Scouts kunnen we niet anders dan onze kinderen de eer gunnen om Beverst Midzomernacht te openen.  Alle kids , Bavo-lid of niet, zijn welkom op onze Kinderkermis annex Springkastelen, annex Kinderdisco!

16u30 OPENING WIJNBAR, DRANK-en EETSTANDJES Aperitieven is zeer belangrijk in de zomer.  Wij nemen daarom ook geen enkel risico en verzekeren al vanaf 16u30 dat u geen dorst of honger dient te hebben.   Er zijn bubbels, frisse wijntjes en biertjes die je perfect kan combineren met bijvoorbeeld een bordje antipasti.

 

 

 

DOORLOPEND is er in en rond de hoofdtent extra-ambiance dankzij onze kinder-DJ, kan je helemaal uit de bol gaan in onze Silent-disco en ook voorzien we zodra de zon is ondergegaan nog een nogal serieuze verrassing waar iedereen het warm van zal krijgen! !

18u30 MIDZOMER QUIZ  Traditiegetrouw gaan we ook dit jaar op zoek naar de slimste kliek van Beverst en omstreken.  De voorwaarden om mee te doen zijn eenvoudig… Je zorgt voor een groepje van 4 of 5 deelnemers, hebt ergens een link met Beverst, bent eigenlijk wel bereid om 250€ te winnen, betaalt ocharme 1€ per deelnemer en je  schrijft je asap in via www.bavo-beverst.be/quiz

De quiz is kort, krachtig en winbaar door iedereen!

19u00 START MUZIEK  Onze huis-DJ brengt u langzaam maar zeker in de juiste mood om tegen 20u helemaal op te gaan in een live-optreden van Luigi Catalano en saxofonist.  Na een intermezzo van onze DJ is het vervolgens tegen 23u30 de beurt aan top-DJ Buscemi om al swingend mee de nacht in te duiken.

 

 

 

 

 

DE BIBERIST OPENT DE DEUREN VAKER Onze jeugdlokalen achter de sporthal en vooral de weides errond zullen tijdens Beverst Midzomernacht weer een mooie plek zijn voor een geweldig feest.   Dankzij de opbrengst via evenementen, de stuurgroep van Bavo en steun van Stad Bilzen werd de Biberist recent helemaal op punt gezet.  Met de opgefriste  sanitairvoorzieningen en een  prachtige nieuwe keuken kan de Biberist nu nog beter dienst doen voor een feestje  voor elke familie of vriendenkring!

 

ALLE  BUREN VAN DE BIBERIST willen we  graag bedanken voor hun begrip.   Niet alleen tijdens Midzomernacht maar ook in de zomermaanden, als de Biberist dienst doet als  kampplaats voor jeugdbewegingen uit alle hoeken van het land,   durven er wel eens teveel decibels geproduceerd te worden.   We garanderen jullie er vast en zeker rekening  mee te houden op ‘Midzomer’ en vragen ook onze kampgroepen na te denken over het gebruik van geluidsinstallaties en het tijdstip van de  avondactiviteiten.  Beloofd is beloofd!

‘HOE GAAT HET DAN MET KLEINE SAM?’ horen we heel regelmatig.  ‘Zijn mama en papa laten weten dat er via  de hoorapparaatjes die er zijn dankzij de actie ‘HALLO SAM’ veel goed nieuws is.  Mama Hanneke: “ ‘s Morgens, wanneer hij zijn 1e fles krijgt,of na zijn middagdutje,loopt hij zelf naar de schuif om zijn hoorapparaatjes te nemen en dan komt hij naar ons toe om ze aan te doen. ‘Aanzette’  zegt hij dan.  Na Kerstmis mag het Talentenhuis Sam zelfs verwachten in de kleuterklas!  GO SAM en dankuwel Beverst en omstreken!”

 

 

 

 

 

 

#beverstmidzomernacht