Kledij / Pasdag

Elk begin van het scoutsjaar organiseerden wij een fysieke pasdag in onze scoutslokalen. Hier konden alle leden onze Bavo kledij en de scouts en gidsen kledij passen. Door Corona heeft dit afgelopen jaar niet kunnen plaatsvinden en zijn we beginnen nadenken over een alternatief.

De Coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat we meer konden ontdekken in de digitale wereld. Onze website is in een fris jasje gestoken en we hebben er zelfs een webshop bij gekregen. Deze webshop willen we ook meer en meer benutten, onder andere voor onze kledij.

Vanaf dit jaar zal er dus geen fysieke pasdag meer zijn, maar gaan we digitaal aan de slag. Hieronder leggen we verder uit welke kledij je waar kan vinden, etc.

Niemand is verplicht volledig in uniform te komen. We raden enkel aan een scoutsdas aan te kopen. Deze dragen we tijdens een uitstap of op kamp, hieraan kunnen we onze leden en groep herkennen.

Kledij bestellen online kan tot en met 11 oktober.

BAVO KLEDIJ – www.bavo-beverst.be/webshop/

Via onze website kom je terecht op de webshop. In de webshop wordt uitgelegd hoe je een bestelling plaatst, je de betaling in orde brengt en hoe we de bestelling tot bij jou krijgen.

In onze webshop kan je enkel terecht voor onze gepersonaliseerde kledij, maar welke zijn dat juist?

  • BAVO T-shirt: Donkerblauwe T-shirt met groene belettering, kinder- en volwassenmaten
  • BAVO Trui: Blauwe hoodie met lichte belettering, kinder- en volwassenmaten
  • BAVO Drinkbus
  • BAVO pet
  • Das: rood met beige

In de webshop kan je jouw mandje vullen met de producten naar keuze. Bij de kledingstukken kan je een  maat kiezen en de maten vallen redelijk normaal. Indien je aangekochte kledingstuk toch te groot of klein zou vallen, mag je dit binnen de 14 dagen melden bij de leiding. Wij ruilen dit dan om naar een andere maat.

SCOUTS EN GIDSEN KLEDIJ – www.hopper.be

Uniform – Scouts & Gidsen Ruddervoorde

Voor een groene rok, groene short, thema T-shirt, scoutshemd, sokken, en duizenden andere scoutsgadgets raden we je aan scoutswinkel in Hasselt te bezoeken.
Adres: Vredestraat 6/001, 3500 Hasselt.

Je kan ook altijd terecht op de website van de Hopper, maar we raden aan langs de winkel te gaan. Niet al hun producten passen hetzelfde en kunnen wel eens te klein zijn.

TWEEDEHANDS KLEDIJ – fysiek

Naast nieuwe kledij, hebben wij ook enkele tweedehands kledij in de aanbieding. Deze kledij is nog in goede staat en zou zonde zijn om weg te gooien. Zondag kan je deze voor een mooi prijsje kopen op onze activiteit. Hier liggen verschillende producten die er zo goed als nieuw uitzien. 

Indien je thuis zelf wat ongebruikte scoutskledij hebt liggen, kan je deze bij ons altijd een tweede leven geven.

Jan Van Reusel (Scouts en Gidsen Vlaanderen): 'Leiding geven met beperking?  Moet kunnen' | De Morgen