Scouting – Code Oranje

Onze eerste maand was een groot succes! De leiding is zeer tevreden over deze geslaagde activiteiten. Het zonnetje scheen en ons terrein liep vol met lachende gezichtjes.

In tijden van Corona is het niet even makkelijk om een activiteit te organiseren. Na een maand te mogen werken volgens de richtlijnen van code geel, is tijd geworden om over te schakelen naar code oranje.

Onze uurregeling blijft de komende maanden nog hetzelfde. Enkel zullen we vanaf 11 oktober met 4 bubbels werken. In september vormden de jonggivers en givers nog gezamenlijk een bubbel, maar dat zal niet meer kunnen plaatsvinden.

De jonggivers en givers zullen dus een mondmasker moeten dragen wanneer ze het terrein betreden totdat ze zich in de juiste tak bevinden. Aangezien het twee kleine groepen zijn en vermenging niet snel mogelijk is, zullen de uren van aankomst en vertrek hetzelfde bij hen blijven.

Uurregeling
Kapoenen
: 13u45 t.e.m. 16u45
Welpen: 14u00 t.e.m. 17u00
Jonggivers en Givers: 14u15 t.e.m. 17u15 (+12-jarigen moeten bij aankomst een mondmasker dragen, totdat ze hun bubbel betreden)

We zullen dit jaar vooral focussen op buitenspelen. Enkel indien er hevige regen of storm wordt voorspeld zal de activiteit binnen plaatsvinden. We raden dus zeker aan altijd klaar/gekleed te zijn om buiten te spelen. Bijvoorbeeld regenjas, dikke trui, stevige schoenen en dikke kousen.

Indien er binnen wordt gespeeld heeft elke tak en dus ook bubbel zijn eigen afgesloten en verluchtbare ruimtes.

Organisatie
Indien er een hevige regenval wordt voorspeld, voorzien wij verschillende afgebakende ruimtes voor elke tak.
Kapoenen: Beversheem
Welpen: Zaal in de Biberist afgezonderd van de andere takken.
Jonggivers: Zaal in de Biberist afgezonderd van de andere takken.
Givers: Zaal in de Biberist afgezonderd van de andere takken.

Binnen een bubbel is er geen social distancing verplicht. Op 1 locatie mogen meerdere bubbels aanwezig zijn. Tijdens activiteiten zal er wel aan bubble distancing worden gedaan. Dit betekent dat verschillende bubbels niet met elkaar in contact mogen komen. 
Wanneer er buiten wordt gespeeld, mogen de bubbels voor zowel -12 als +12-jarigen bestaan uit 50 personen. Indien er binnen wordt gespeeld mogen de kapoenen en welpen nog altijd in aantallen van 50 personen spelen. De jogi’s en givers zullen hun bubbels moeten verkleinen naar 20 personen en zullen verplicht een mondmasker moeten dragen.
Ouders en andere externen rekenen we niet mee in de bubbels. We verwachten dat zij een mondmasker dragen wanneer ons terrein wordt betreden.