Scouting in tijden van Corona

Afgelopen zomer hebben we een geslaagd coronaproof kamp georganiseerd. De leiding zal hun beste beentje voor zetten om er ook een geslaagd coronaproof werkjaar van te maken. Hiervoor kregen wij verschillende jeugdwerkregels opgelegd, maar wat houden deze in?

Net zoals de scholen zal er gewerkt worden met kleurcodes. De kleurcode wordt bepaald door de Vlaamse overheid in overleg met experten en kan lokaal afwijken o.w.v. lokaal andere cijfers. Er zijn drie kleurcodes, code geel, oranje en rood. Voorlopig blijven we in de lichtste kleur geel. Indien hier verandering in zou komen, communiceren we dit zo snel mogelijk naar iedereen via onze facebookpagina, whatsappgroepen en website. Houd deze communicatiekanalen zeker in de gaten.

Code geel:

Aanwezigheden

– Iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten, maar er zijn enkele uitzonderingen wanneer jouw kind beter een activiteit overslaat.
– Indien het kind ziek is voor de activiteit (minimaal 3 dagen symptoomvrij voor deelname). Dat geldt voor iedereen die betrokken is: leden, leiding,…
– Indien het kind tot een risicogroep behoort, mag deze meedoen aan de activiteit. Hiervoor is toestemming nodig van de ouders, voogd of eventueel van de huisarts. 
– De leiding houdt elke activiteit een aanwezigheidsregister bij. Op de startdag en andere activiteiten zal er aan nieuwe leden gevraagd worden om het gsm-nummer en andere gegevens achter te laten.

Organisatie

– Net zoals op kamp zal er gespeeld worden in bubbels van max. 50 leden en leiding. 
– Tijdens de activiteiten zullen wij werken met drie bubbels. Namelijk een Kapoenenbubbel, een Welpenbubbel en een Jong-giver- en Giverbubbel. Voor elke bubbel is er een afgebakend deel van het terrein en een WC-ruimte voorzien.
– Om drukte te vermijden worden er verschillende aankomst- en vertrekuren per bubbel afgesproken. 

Kapoenen: 13u45 t.e.m. 16u45
Welpen: 14u00 t.e.m. 17u00
Jonggivers en Givers: 14u15 t.e.m. 17u15 (+12-jarigen moeten bij aankomst een mondmasker dragen, totdat ze hun bubbel betreden)

– Binnen een bubbel is er geen social distancing verplicht. Op 1 locatie mogen meerdere bubbels aanwezig zijn. Tijdens activiteiten zal er wel aan bubble distancing worden gedaan. Dit betekent dat verschillende bubbels niet met elkaar in contact mogen komen. 
Ouders en andere externen rekenen we niet mee in de bubbels. We verwachten dat zij een mondmasker dragen wanneer ons terrein wordt betreden.