Update activiteiten 05/2021

Na een verstrengde paasvakantie, staan de versoepelingen terug voor de deur. De afgelopen maanden werd er veel flexibiliteit gevraagd aan leiding van jeugdbewegingen, deze periode is een grote uitdaging om een jeugdbeweging te organiseren. We hebben ons best gedaan en blijven dit doen om de juiste beslissingen te nemen.

Jammer genoeg organiseren wij in mei de laatste activiteiten van het scoutsjaar. In juni zit de volledige leidingsploeg met verschillende deadlines en examens, waardoor we school en studies de voorrang geven. In normale omstandigheden zouden we het jaar in juni afsluiten met een grote activiteit op ons evenement ‘Beverst Midzomernacht’, dit zal niet kunnen doorgaan.

 Voor de eerste activiteit van mei (02/05) zullen de maatregelen van april blijven gelden. Dit is de activiteit voor de kapoenen en welpen. Deze maatregelen kan je terugvinden in de vorige update, via deze link. Deze maatregelen betekenen onder andere bubbels van 10 en activiteiten die 2 uur plaatsvinden.

De maatregelen vanaf 8 mei zullen er anders uitzien. Elke tak zal vanaf dan de mogelijkheid hebben zich op te splitsen in bubbels van 25, exclusief leiding. Indien de situatie op 8 mei er niet goed uitziet, kan er besloten worden verder te gaan met bubbels van 10. De volgende maatregelen zijn dus voorwaardelijk.

Hieronder wordt de aanpak vanaf 8 mei verder opgesomd:

 • Elke tak zal zich opsplitsen in bubbels van 25 leden, exclusief leiding.
 • Activiteiten blijven doorgaan op zondag, maar niet alle vier takken zullen gelijk aanwezig zijn. Er kunnen WEL van éen tak verschillende bubbels gelijk aanwezig zijn.
  • De kapoenen zullen activiteit hebben van 13u45 tot en met 16u45.
  • De activiteit van de welpen duur van 14u00 tot en met 17u00.
  • De givers en jonggivers hebben ook terug activiteit van 14u00 tot en met 17u00.
 • Voor alle takken zullen de activiteiten opnieuw 3 uur duren.
 • Er zal op zondag enkel ingezet worden op buitenspelen.
 • De leiding is vooraf graag op de hoogte welke leden aanwezig zullen zijn, hierover zal verder gecommuniceerd worden via de whatsappgroepen of e-mail.
 • We rekenen er op dat ouders zelf beslissen een ziek kind niet naar de activiteiten te sturen.
 • +12 jaar, ouders en leiding dragen een mondmasker bij het betreden van het terrein en tijdens de activiteiten.

Hopelijk kunnen jullie zich vinden in onze aanpak. We begrijpen natuurlijk dat dit niet voor elk gezin even evident zal zijn, maar we doen ons best er een aangename werking voor iedereen van te maken.

Activiteitenverdeling Mei:

Kamp 2021:

Ondertussen hebben wij ook groen licht gekregen om ons zomerkamp te mogen organiseren, JOEPIE!

Het scoutskamp zal voor de Welpen, Jonggivers en Givers doorgaan van 23/07 tot en met 30/07. De Kapoenen worden verwacht op 26/07 tot en met 30/07.

Voor meer informatie kan je terecht in ons online infoblaadje ‘de tram’, op de laatste pagina geven we de eerste uitleg over het kamp. Tijdens de laatste activiteit zal de grote kamptram worden uitgedeeld, hierin kan je alle informatie terugvinden over het kamp.

Indien er dringende vragen zouden zijn, mag je de leiding altijd contacteren.

Groetjes en tot snel!

X De Bavo-leiding