Activiteiten, Scouts Weekend en Corona – 02/2022

De afgelopen periode heeft er op korte tijd weer regelmatig verandering in de coronaregels plaatsgevonden. Nu is het overlegcomité met een barometer gekomen, maar wat houdt dit juist in voor het jeugdwerk?

De barometer bevindt zich op dit moment in code rood en daarbij horen verschillende regels:

  • Er mogen opnieuw activiteiten binnen plaatsvinden, max. 80 persoenen (exclusief begeleiding). Hierbij draag je boven 6 jaar een mondmasker, tenzij de aard van de activiteit dit niet toelaat of je een veilige afstand kan houden.
  • Activiteiten buiten kunnen met 200 personen (exclusief begeleiding). Dit mag zonder mondmasker.
  • Overnachtingen mogen doorgaan (bv. weekenden en kampen), ook met max. 80 personen (exclusief begeleiding).

Meer info: https://ambrassade.be/nl/jeugdwerk-regels

Voor onze scouts verandert er weinig. Wij blijven inzetten op activiteiten die buiten plaatsvinden. Zorg dat je kind dus winter- en waterproof aan de activiteiten kan deelnemen. In geval van extreme weersomstandigheden, schakelen we over naar activiteiten binnen.

GOED NIEUWS! Wij gaan weer op Scouts Weekend!

Overnachtingen mogen terug doorgaan. De leiding was even spannend aan het afwachten, toch hebben we groen licht gekregen. Alle takken gaan in het weekend van 25 -26 -27 februari er met z’n allen tussenuit . De leiding is volop bezig met de verdere uitwerking. In de loop van de komende weken volgt meer specifieke info over de planning, benodigdheden en inschrijving. Datum, plaats en uren per tak kunnen alvast worden teruggevonden op de website bij de activiteitenkalender.

Weekend is een mini-kamp. Voor de welpen, jonggivers en givers zullen dit twee nachten zijn, de kapoenen blijven maar éen nachtje slapen. Tijdens het weekend verblijft elke tak op een andere locatie, er worden de hele dag door activiteiten georganiseerd en samen voor eten gezorgd.

De kapoenen in onze eigen scoutslokalen in Beverst. Meer info: https://www.bavo-beverst.be/event/weekend-kapoenen/

De welpen gaan op verplaatsing naar Sint-Truiden. Meer info: https://www.bavo-beverst.be/event/weekend-welpen/

De jonggivers en givers gaan op verplaatsing naar Balen. Meer info: https://www.bavo-beverst.be/event/bavo-weekend-jogis-en-givers/

Voor vragen mag je de leiding altijd contacteren, gegevens kan je hier terugvinden: https://www.bavo-beverst.be/contact/

Hopelijk zien we jullie terug op het Bavo Weekend!