Over BAVO

Wie zijn wij?

Welkom op de website van Scouts Bavo Beverst. Hierop zal je alle info terugvinden over onze jeugdbeweging.

Tweewekelijks organiseren wij op zondagnamiddag activiteiten voor kinderen en jongeren van het eerste leerjaar tot en met het vierde middelbaar. De activiteiten vinden plaats van 14u tot en met 17u.

Je kan ons op zondagnamiddag terugvinden aan de scoutslokalen in Beverst, gelegen Zonhoevestraat 28 3740 Bilzen. De lokalen liggen achter sporthal ‘de Zonhoeve’.

De Tram is het infoboekje van onze jeugdbeweging. hierin staan alle komende activiteiten en extra informatie.
Voor meer updates, foto’s, vragen,… kan je altijd terecht op onze facebookpagina.

Takken

1ste – 2de leerjaar = Kapoenen
3de – 4de – 5de leerjaar = Welpen
6de leerjaar – 1ste – 2de middelbaar = Jonggivers (jogi’s)
3de – 4de – 5de middelbaar = Givers

Trooper

Shop jij wel eens online? Je kan hiermee makkelijk onze scouts steunen! 😯

Hoe kan je dit doen?

Stap 1: Ga naar www.trooper.be/bavoof zoek de Trooperpagina van jouw vereniging.

Stap 2: Hier vind je heel wat links naar webshops zoals decathlon, jbc, bol, coolblue, en vele andere.

Stap 3: Per aankoop die je via deze links doet, geven de webshops onze vereniging een percentage van jouw aankoopbedrag.
Hiervoor betaal je zelf niets extra en steun je onze scouts!

Bajungle – Bos in Beverst

Scouting Bavo Beverst houdt ervan om woorden om te zetten in daden.  In 2019 lanceerden wij immers het idee om een bosje aan te leggen achter onze scoutslokalen aan de Zonhoevestraat. De open weidevlakte die er was, kon wel wat extra-groen, schaduw en speelruimte gebruiken.  

Er werd aangeklopt bij het stadsbestuur en in februari 2021 werden achter de lokalen net geen 100 nieuwe bomen geplant! Naast het waterbekken hebben we enkele treurwilgen voorzien en een wilgentunnel is een nieuwe doorgang van de scouts-site, via het fietspad tussen raafstraat en Zonhoevestraat.

Speeltuin

Het Bajungle bos stond nog niet ingeworteld of een nieuw plan kwam al op het pad. De scoutssite uitbreiden met een heel erg leuke speelruimte. Enkele jaren, gepaard met vele overleggen, gingen voorbij en in 2024 werd de speeltuin eindelijk zichtbaar op onze site. Momenteel nog een ‘work in progress’. Hopelijk binnenkort geen plannetje meer om te aanschouwen, maar wel een levensechte speeltuin.